Национална кампания

Обичам природата – и аз участвам!

Зелена България


Новини
2017-10-11

РИОСВ-Шумен извърши 83 проверки през септември   още

2017-10-05

МОСВ ПОДКРЕПЯ НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО”, ОБЯВЕН ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО   още

всички новиниЗелена България

Зелена България 2012г.

 

за втора поредна година МОСВ ще връчи благодарствени призове към бизнеса, общините и награда за най-зелен град в рамките на Национална кампания „Зелена България”  

За втора поредна година Министерство на околната среда и водите ще връчи благодарствени призове към бизнеса, общините и награда за най-зелен град в рамките на Национална кампания „Зелена България”, финансирана  от Оперативна програма «Околна среда».

Целта на кампанията е да наложи разбирането, че природата - това сме ние и за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва да се грижим за нея. Министерство на околната среда и водите насърчава и поощрява всяка инициатива в тази посока.

Кампанията има три категории: за най-зелен бизнес, за най-активна община с проекти по Оперативна програма „Околна среда” и за най-зелен град. Най-добрите предложения се определят от независима комисия, в която са поканени за участие известни личности  с ярко изразено присъствие в обществото.

„Зелена България" стартира през май и в първата й категория за зелен бизнес участваха над 80 фирми. Завърши и вторият етап на кампанията, в който призове получиха най-активните общини с проекти по Оперативна програма „Околна среда”.

Кампанията ще продължи до края на годината. Предстои да бъдат определени призовете за общините, включително за градски и квартални организации, и призът за най-зелен град, които ще бъдат връчени на съвместна церемония с Дарик радио през декември.

Всяка малка или голяма община, градска, квартална организация - всеки, който е направил нещо голямо или малко, еднократно или в перспектива, отделил е време и средства в грижа за околната среда, независимо в каква област – почистване, засаждане, ликвидиране на замърсявания, облагородяване на различни райони, ползване на алтернативни източници на енергия и производство на продукти, щадящи природата, рециклиране или повторно използване на материали, поощряване на икономия на хартия, вода или електроенергия, запазване на животински или растителен вид, отваряне на зелени работни места, е участник в кампанията ”Зелена България” и  потенциален носител на благодарствен знак от Министерство на околната среда и водите.

Ако вашата община, градска или квартална организация има вече реализирани инициативи, свързани с опазването на природата, може да ги изпратите в текст, снимки или видео на адрес: greenbg@moew.government.bg   

Да си зелен означава да мислиш за природата, за бъдещето и за всички около теб. Всеки от нас е значим и заслужава да живее и работи в чиста и здравословна среда.

Да си зелен не е само отговорност. Това е поглед в утрешния свят.

 
Изтегли - МОСВ ще връчи благодарствени призове в категория "Зелен бизнес"
Изтегли - Формуляр за кандидатстване в категория "Зелен бизнес"


Архив Зелена България 2011г.

Изтегли - Архив Зелена България 2011г.Всички права запазени за © РИОСВ - Шумен.
created by mcvbstudio.com igri